Şube Faaliyetleri

Vakıf Şubemiz 1991 yılında eğitim ve sağlık alanında verdiği hizmetlerle faaliyete başlamıştır. Önce eski garaj civarında kiraladığı binada ihtiyaç sahibi Ortaöğrenim öğrencilerine yurt hizmeti vermiştir. Bu hizmetinin yanında Bozkıra bağlı bütün köyleri ve  başvuran diğer ilçe köylerinde sağlık taraması yapmış ve hastaların ilaçlarını ücretsiz vererek tedavilerini sağlamıştır. Daha sonra Karaaslan Dede Mahallesinde 6 katlı 750 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu inşa edilmiş ve öğrencilere burada hizmet verilmeye devam edilmiştir.

6 yıl bu binamızda yurt hizmeti verildikten sonra, 2004 yılından itibaren bu binamız Karatay Müftülüğüne bağlı Sena Yatılı Kız Kur’an Kursu olarak hizmet etmeye başlamıştır. Şuan kursumuzda 350 öğrenci eğitim görmekte olup bu öğrencilerimize 30 personel ile hizmet etmeye devam etmekteyiz.

Kursumuzda Kur’an, Arapça, Tefsir, Fıkıh, Kıraat eğitiminin yanı sıra yemek pişirme dersi, dikiş nakış, boyama dersi, bilgisayar ve Türk tasavvuf musikisi dersleri ile de genç kızlarımızı hayata hazırlamaktayız.

Şube Yönetim kurulumuz nasıl daha güzel hizmet edebiliriz nasıl daha çok faydalı olabiliriz düşüncesi ile Konya’da bulunan diğer Sivil toplum örgütleri ile beraber hareket ederek hizmet ağını geniş tutmaktadır.

Eğitimde öncelikli amacımız; ahlaklı, erdemli ve sosyal yönüyle yetişmiş öğrenciler yetiştirebilmektedir.