Bozkırlılar Vakfında Burs Sevinci

Bozkırlılar Vakfı deyince aklıma direk eğitim ve yardım geliyor. Vakfın 24 yıllık hizmet yolculuğuna baktığınız zaman, ne demek istediğimi çok net anlarsınız. Yerel bir vakıf olmasına rağmen inanın ulusal sivil toplum kuruluşlarıyla yarıştığını görürsünüz.

Buna rağmen oldukca mütavazı bir yönetime sahip. Kurulduğu günden bu güne kadar çok binlerce öğrenciye burs imkanı sağladı. Çok sayıda ihtiyaçlıya derman oldu.

Yurt dışında ve yurt içinde meydana gelen afet durumlarında sefer ber oldu. Sayısız hizmetler olmasına rağmen, daha daha neler yapabiliriz diye sürekli istişare halinde olan bir başkana ve yönetime sahip.

Konya Bozkır da inşaatı devam eden yurt binası maddi olarak zorlamasın rağmen yine de 130 öğrenciye burs imkanı sağlandı.

Öğrenimini İstanbul'da sürdüren öğrenciler burslarını bizzat vakıf merkezinden aldılar. Taşra öğrencilerine ise havale yapıldı.

İstanbul da okuyan öğrenciler taşralılara göre çok daha şanslılar.

Bizzat yönetim kurulu ile tanışma imkanlarına sahipler. Bir birinden değerli isimlerin sohbetlerini dinleme fırsatları da var. Son sözüm şu ki Allahım her daim öğrencinin yanında olan kuruluşların sayısını artırsın..

AHMET DUR