Bozkırlılar Vakfından Aşure ikramı

Bozkırlılar Vakfına ait olan Kız Öğrenci Yurdunda, Vakıf yetkilileri Aşure etkinliği düzenledi.

Bozkırlılar Vakfının Bozkır Temsilcisi Mehmet Özakan, aşure etkinliğine katılan davetli misafirlere, vakfın yapmış olduğu faaliyetler hakkında da konuşmalar yaptı.

İlçemizdeki tüm resmi kurumların daire amirleri, merkez okul yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Bozkır Anadolu Imam-Hatip Lisesinin yanındaki Bozkırlılar Vakfına ait kız öğrenci yurdunda yapılan aşure gününde, davetli misafirlere ve öğrencilere aşurenin yanında kavurmalı bulgur pilavı da ikram edildi.

Aşure etkinliğine katılan misafirlere konuşan Bozkırlılar Vakfının Bozkır Temsilcisi Mehmet Özakan, Bozkırlılar Vakfının ilçemizde yaptığı eğitimle ilgili faaliyetlerinden uzun uzun bahsetti. Bozkırlılar Vakfı tarafından geçtiğimiz yıl 400 kişilik modern öğrenci yurduna başlandığını, Allah izin verirse önümüzdeki yıl tamamlamayı planladıklarını belirtti. Bozkır çevre yolunda yapımı devam eden yurt inşaatına da tüm hayırsever kardeşlerimizin destek olmalarını istedi.

Özakan: “ Bizim yurtlarımızda yetişen çocuklarımız devletine, askerine, milletine kurşun sıkmaz. Karşıda gelmez. Çünkü bizim yurtlarımızda barınan çocuklarımız eğitimin yanında dini eğitimlerini de alıyorlar. Bozkırlılar Vakfı olarak amacımız, inançlı nesiller yetiştirmektir” diyen Özakan, Aşure etkinliğine katılanlara ve davetlerine icap edenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Bozkırlılar Vakfının Aşure etkinliğine katılan, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir ile Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün’de birer konuşma yaptılar. Gün ile Demir yaptıkları konuşmalarında Bozkırlılar Vakfına ilçemize yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür ettiler.