Arabaşı Geleneği Devam Ediyor

ARABAŞI ÇORBASI

Eskisi gibi keyifli olmasa da günümüzde de arabaşı çorbası geleneği devam ediyor.Bozkırlılar Vakfı olarak bu geleneği her sene soğuk havalarda yaparak yaşatmaya çalışıyoruz.
Arabaşı çorbasının da kendine göre raconları vardı. Av etinden olması tercih sebebiydi. Sonra hamurunun tutturulması her ananın bacının da harcı değildi.

12.şubat.2011 Kuba Camii konferans salonunda yaptığımız Geleneksel Arabaşı gününe katılım yüksek düzeyde idi.Konya Bozkırın dernek başkanları bürokratlar ayrıca gecemize telgrafları ile katılan Konya milletvekilleri,Konya büyükşehir ve belde belediye başkanları,Konya il milli eğitim müdürü bozkır kaymakamının programa katılamadıkları için özür beyan ettiler.

Geceye Bahçelievler Belediye başkanı Osman develioğlu,Mhp Konya milletvekili Faruk Bal,Konya Ak parti il yönetimi çiçekleri gecemizi süslemiştir.

Arabaşı geleneği binlerce yıldır İç Anadolu’ya özgü. Bazen Konyalılar Ereğlililer Karamanlılar bazen de Kayserililer bu ilginç çorbanın kendilerine has olduğunu iddia ederler. İçine limon ve yoğun şekilde pul biber karıştırılarak sıcak yenen son yıllarda avlanmaya getirilen sınırlamalar ve yoğun şehir hayatının av meraklılarının sayısını azaltmasıyla artık çoğunlukla tavuk ya da hindi etinden yapılıyor.

burs