Bozkırlılar Vakfı, Milli Eğitime bina tahsis etti

Bozkırlılar Vakfının eğitime katkısı artarak sürüyor. Bozkırlılar Vakfı, Karatay İlçesinde bulunan binasının İmam Hatip okulu olarak kullanılması için Milli Eğitim ile Protokol imzaladı.

Bozkırlılar Vakfının eğitime katkısı artarak sürüyor. Bozkırlılar Vakfı,Konya- Karatay İlçesinde bulunan binasının İmam Hatip okulu olarak kullanılması için Milli Eğitim ile sözleşme imzaladı.

Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı,Konya’nın Karatay İlçesi Taşra Karaaslan Dede Mahallesinde bulunan ve Vakfa ait olan binayı eğitime destek kampanyası çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis etti. Sözleşme gereğince bina, kız imam hatip ortaokulu ya da imam hatip lisesi olarak kullanılacak.

İmza öncesi konuşan Vakıf Başkanı Kamil Bilgin “Yurt binamız senelerce öğrenci yurdu ve yatılı kız Kuran Kursu olarak hizmet verdi. Ancak eğitim sisteminde yapılan son değişikle İmam Hatip okullarına olan talebin bölgemizde artması ve derslik açığının giderilmesi anlamında Vakfımız binamızın bir bölümünü Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 10 yıl süreyle tahsis etti. Halen binamızda kızlarımız Kuran eğitimi almakta olup, kız İmam Hatip okuluyla birlikte yeni bir eğitim öğretim döneminin başlayacak olmasından son derece mutluyuz. Hayırlı olmasını diliyoruz.”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da Konya’da imam hatip ortaokullarına ciddi bir talep olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Kamil Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Gürsoy ve Vakfın Konya Şube Başkanı Hasan Ali Ünlü protokolü imzaladı.