Vakfımızın Arabaşı Ziyafeti

Bozkırlılar Arabaş’ında buluştu. Bozkırlılar Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen Arabaşı Günü bu yıl da Kuba Camii Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Vakfımızın  arabaşı ziyafeti.

09.Şubat 2013 Cumartesi akşam saat 19:30 ‘daGüngören Güneştepe Kuba Cammii Konferans Salonunda Soğuk kış gecelerinin vaz geçilmez arabaşı çorbası ziyafetinde ,Vakfımızın  organize ettiği “ARABAŞI” gününde İstanbul da yaşayan Bozkırlıları bir araya getirdi.

Kuran-ı Kerim dinletisi ile başlayan gecede bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Kamil BİLGİN her yıl geleneksel hale getirdikleri Arabaşı gününü bu yıl da yapmaktan dolayı ayrı bir mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

arihçi profesör Prof Dr.Ahmet ŞİMŞİRGİL Vakıfcılık ve tarih Konulu sohbetinden sonra Bozkırlılara Konya’nın yöresel yemeği Arabaşı ikram edildi.

Bozkırlılar Vakfı tarafından organize edilen geleneksel arabaşı programı brokrasi, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinin yanı sıra yoğun bir hemşehri topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.